FORFLYTNINGSDUK = SMART !

Forflytningsduk - også kalt det magiske og smarte hjelpemiddel - se hvorfor her:

 Se mange smarte løsninger her: www.youtube.com/perhalvorlunde 

  • Forflytningsduk i bruk ved forflytning av pasient i seng, båre, rullestol, ved påkledning og bruk av seil m.m.

Forflytningsduk er i de seneste 10 år kommet som et meget rimelig, hygienisk meget nyttig og forsvarlig, og ikke minst enkelt hjelpemiddel til bruk i helsesektoren. Etter at de stive, knitrende og dårlig glidende spinnakerdukene som var laget for seil til seilbåter, ble overtatt av forflytningsduk spesielt laget for forflytning av mennesker, har vi fått den fantastisk bløte, myke og hudvennlige forflytningsduken som er spesiallaget for bruk i helsesektoren. Den har overtatt for de fleste forflytningsmatter som er tykke, krever omfattende vaske- og tørkeprosedyrer, og som fyller et stort volum. Forflytningsduken brukt til én pasient, fyller så lite i volum at man kan putte dem i en uniformslomme…

Forebygging av trykksår ved hjelp av forflytningsduk

Forandring og avlastning av trykk for å forebygge trykksår for pasienter med lite egenaktivitet, er en nødvendig daglig handling i helsesktoren – minimum hver 3. time – avhengig av hvilken madrass man ligger på.

Forflytningsduk gjør dette arbeidet lett og trygt for både pasient og ansatte. Forflytningsduken hindrer slitasje på huden ettersom den brukes i to lag, der det øverste laget føger pasienten, og friksjonen ved dreining og bevegelse foregår mellom de to glatte lagene av forflytningsduken. Dermed skåner man sårbar hud for drag og friksjonskrefter ved alle bevegelser – enten det er i seng, på operasjonsbord, røntgenbord eller i seng.

For sykelig overvektige og svært tunge pasienter, er forflytningsduk et helt nødvendig hjelpemiddel.

Se mer om forflytningsduk på www.forflytningsduk.no

 

© Forflytningsteknikk AS.

Sist oppdatert 12.02.2021 kl. 17:18

Del denne siden med andre!

Share on Facebook