Forflytningsduk og bruk

Bruk av forflytningsduk

  • Rull vekten av pasienten over på det glatte materialet - da behøver du ikke mer enn én forflytningsduk under halve pasienten
  • Rull pasienten litt for å plassere forflytningsduken under halvparten av trykkflaten til pasienten. Du kan også bruke noe annet glatt som plastposer eller liknende, men like glatt er det ikke!.
  • Rull og trekk - utrolig lett og ikke minst enkelt å forlytte på denne måten.

 Se mange smarte løsninger her: www.youtube.com/perhalvorlunde 

Forflytningsduk er et av de viktigste hjelpemidlene vi har når pasientene blir tunge eller madrassene blir myke.

Forflytningsduk brukes både til forflytning i seng, mellom seng og stol/rullestol, til påkledning og ved støttestrømper.

Forflytningsduk gjør alle disse oppgavene i pleien lettere for helsepersonellet og behageligere for pasientene.

Det er blant annet helt nødvendig med så glatt materiale hvis man plasserer en tempur-madrass under en pasient. Denne type madrass lager nemlig en grøft der pasienten så og si “støpes” inn i madrassen og pasienter med liten egenaktivitet blir helt eller delvis passive.

OBS! Noe man aldri bør gjøre er derfor å legge slagrammede pasienter i en tempurmadrass. Da gjør man det ekstra vanskelig for pasientene å bevege seg – noe de allerede har store problemer med på grunn av sin halvsidige lammelse.

For å redusere friksjonen, er derfor forflytningsduk helt nødvendig. I filmen ser du hvor enkelt det kan være når man kan forflytte. Det eneste vi har gjort her er å plassere forflytningsduk under halve pasienten. Deretter ruller den ene sykepleieren vekten til pasienten over på forflytningsduken – før den andre hjelperen trekker pasienten sakte og lett til seg.

I Norge kjøper man forflytningsduk hos www.forflytningsduk.no tlf (+47) 901 01 558

 

© Forflytningsteknikk AS

Sist oppdatert 12.02.2021 kl. 17:15

Del denne siden med andre!

Share on Facebook