Forflytning av sterkt overvektige pasienter

Forflytning av sterkt overvektige - bariatriske pasienter

  • Prøve å være stor selv, er en forutsetning for å kunne forstå de sykelig overvektiges situasjon.
  • Liten pike i en meeeget stor kropp
  • Tre forflytningsveiledere i nye store kropper

 

Den 27. august 2014 holdt Sykehuset Innlandet og HMS-avdelingen seminar om temaet forflytning og sykelig overvektige pasienter. Seminaret foregikk i Terningen Arena på Elverum, og påmelding skjedde til Serviceavdelingen Sykehuset Innlandet – og til Anders Skaar Nilsen HMS-avdelingen

Foruten foredrag av Jørgen Foss, lederen av Foreningen for overvektige, holdt jeg selv foredrag og viste løsninger på forflytninger som ofte forekommer i sykehus.

Det var både workshop og demonstrasjon av nødvendige hjelpemidler for denne pasientgruppen.

Til dette seminaret kom de viktigste leverandørene i Norge og viste sine hjelpemidler spesielt konstruert for denne pasientgruppen.

Vi hadde med den eneste ambulansebilen som er konstruert for sterkt overvektige pasienter, og etter at jeg hadde kledd på meg en drakt som gjorde meg om til en mann på over 150 kg, ble jeg brukt som demonstrasjonsmodell for alle de fremmøtte leverandørene så publikum fikk en realistisk demonstrasjon av hjelpemidlene.

I København – 11. – 12. desember 2014

holdt jeg sammen med Michael Skriver og Jette Duckert kurs for erfarne forflytningsveiledere oppfølgingskurs i forflytning av sykelig overvektige pasienter ved sykehusene i København-regionen. Bildene på denne siden viser noe av den praktiske siden ved våre meget viktige kurs for å forberede og profesjonalisere forflytningsveilederne ved alle avdelinger på sykehusene som kan komme i kontakt med de svært overvektige pasientene.

 

© Forflytningsteknikk AS. mail@perlunde.no

Sist oppdatert 18.12.2015 kl. 14:44

Del denne siden med andre!

Share on Facebook