Forflytning i Japan, Nederland, Frankrike, Storbritannia, Portugal, Syd-Afrika, Russland, Sverige, Færøyene, Finland, Danmark, Sveits og Færøyene.

 

I Japan - fra 2004 til 2016

I Tokyo, Kanagawa, Yokohama, Kumamoto og Osaka holdt jeg foredrag og kurs for alle typer helsepersonell i november 2014 og februar 2015.

Der er det LAC Healthcare Ltd som arrangerer disse undervisningsoppleggene innen forflytningskunnskap for sykehus, sykehjem og hjemmepleie. Deltakere er sykepleiere, hjelpepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Her er link til den blogKumamoto Kinoh Hospital som omhandler flere workshops med pasienter fra nevrologisk avdeling og rehabiliteringsavdelingen ved sykehuset. Rehab.avd. har 150 fysioterapeuter ansatt, så det er et veldig stort rehabiliteringssykehus.

I Storbritannia

arrangerte vi et stort seminar i april 2013 med tittelen:

Single Carer Management – an international perspective.

I Storbritannia samarbeider jeg med Handicare UK og Handicare Sweden.

Målgruppe:

  • Executive Healthcare Providers
  • Clinical Directors
  • Managers in Moving and Handling of People

I Portugal – i byen Ovar syd for Porto, holdt jeg foredrag og kurs i april og juni 2014. Temaet var forflytning av forskjellige pasientkategorier, og rehabilitering og utfordringer med risiko for pasienter med ulike funksjonsnivåer, ble praktisert og undervist.

  • Seminarer i Ovar med tverrfaglige grupper over to dager
  • Foredrag for helsepersonell ved sykehuset i Ovar

I Russland – Moskva holder jeg foredrag på en internasjonal konferanse den 17. juni 2015 – og deretter er det undervisning for en Master Class i to dager fra 18. – 19. juni. Et av temaene er forflytning av ALS-pasienter som er en stor utfordring, uansett hvor man er i verden. I 2018 var jeg tilbake i Moskva og holdt forflytningskurs for meget interesserte sykepleiere på sykehus og etterpå for sykehjemsansatte.

I Sveits 

I Luzern i Sveits skal jeg i juni 2023 holde et foredrag som Key Note Speaker om forflytning og design av baderom på sykehjem på en konferanse for utbyggere av sykehjem. Innholdet baserer seg på de forskningsprosjekter jeg var med på i Helse Vest regi fra 2010 og helt frem til 2022. Tre store forskningsprosjekter med test og bruk av fullskala baderom plassert både på sykehus, sykehjem og i private hjem - takket være samarbeidet med Bano AS.

I Danmark - mitt andre hjemland - hvor jeg har undervist i 30 år

30. november 2023 var jeg hovedforeleser på en ny fagkonferanse for fysio- og ergoterapeuter i Bredsten på Jylland. Temaet var "Forflytningskunnskapens historie i Norden og Europa" - om utviklingen av forflytningskunnskap fra tiden før noen av oss arbeidet i helsesektoren der "riktige løft" var den regjerende tankegang - til vår tid med faktabasert kunnskap der forflytningskunnskap er det vi driver med - til fordel for både pasienter, brukere og helsepersonell. Tittelen på foredraget mitt var: "Det forebyggende forflytningsarbejde – et historisk og samfundsmæssigt perspektiv." Se mer om konferansen og innholdet her: https://www.perlunde.no/danmark-2023-31850s.html?show=32

På Færøyene - er jeg tilbake for 4. gang - denne gang i overgangen januar / februar 2024.

Da er det undervisning i Runavik. De tidligere kursene har foregått på Suderøy og i Torshavn. Første gang var i 1998. Jeg gleder meg! 

© Forflytningsteknikk AS. mail@perlunde.no

Sist oppdatert 20.12.2023 kl. 04:54

Del denne siden med andre!

Share on Facebook